Rondje IJsselmeer

Kajuitmultihullrace ‘Rondje IJsselmeer’ 2012
 
Rondje IJsselmeer
Rondje IJsselmee


Datum
Zaterdag 10 mei 2014

Wedstrijdbaan
De wedstrijd ‘Rondje IJsselmeer’ kent een baan met een lengte van ongeveer 50 NM (nautical miles). De wedstrijd start in Medemblik met “gates”  ter hoogte van Den Oever, Makkum, Stavoren en Enkhuizen. De baan kan, afhankelijk van de windrichting, linksom of rechtsom worden gezeild.

Doorbroken traditie in 2008
Tradities worden soms doorbroken. Van oudsher werd het Rondje IJsselmeer georganiseerd voor verschillende klassen, dwz de klassen van open catamarans vanaf 18 foot en kajuitmultihulls. WSV Bestevaer heeft zich altijd hard gemaakt voor de wedstrijd- en rescueorganisatie. Het evenement breidde zich uit met een extra wedstrijd voor de F18 klasse en groeide van een handvol boten tot een kleine honderd deelnemers. Na 7 jaar kwam hier vooralsnog een einde aan. In 2008 is het Rondje IJsselmeer alleen voor kajuitmultihulls georganiseerd.  

CTC
Catamaran en Trimaran Club Nederland en de Wedstrijd Organisatie Kajuitmultihulls (WOK) organiseerden als gevolg van het wegvallen van Bestevaer het Rondje alleen voor kajuitmultihulls. 

Deelname
De wedstrijd is bestemd voor kajuitmultihulls. Er is een gelijkwaardige baan ten opzichte van voorgaande jaren. Open cats zijn uitgesloten van deelname. Het comité wenst de deelnemers veel plezier en een succesvolle wedstrijd.

Alternatieve baan
Het is mogelijk dat onder bepaalde omstandigheden een verkorte baan van 30-40 NM wordt gezeild. Als het varen van de hierboven genoemde baan i.v.m. de weersomstandigheden niet mogelijk is, kan het wedstrijdcomité besluiten om een alternatieve baan te laten varen. Deze zal tijdens de briefing bekend worden gemaakt.

Login CTC-Leden

Login (registreren)
Wachtwoord (vergeten?)

Alle ballast overboord

Alle ballast overboord
Bestel nu
(voorradig)

Uitvoering: paperback
Aantal pagina's: 180
Verschenen: september 2008